TRI SVETA – Rastoran, etno smeštaj – Brđani, Šarani – Gornji Milanovac

Domaća kobasica na žaru

Sitno seckano sveže svinjsko meso (400 grama) uz blagi dodatak začina, zamotano u crevu i pečeno na žaru. Poslužuje se sa prilozima lista zelene salate crnog luka.

Domaća kobasica na žaru
Play Video

Slika govori 100 reči, ali naš video i svira.

Ko sve nije čuo za čuvene kobasice kod Mića sa Savinca? Gde god da sam seo i pomenuo Gornji Milanovac, neko bi dodao čuveno pitanje: “Radi li još Mićo na Savincu?”.

Mićo je otišao u penziju, ali pošto je Mićo dobar drugar i dao nam taj strogo čuvani recept, čuvene kobasice sa Savinca su se preselile u još lepše Brđane, na Dičinu preciznije.

Zamisli sad tu situaciju: žubor reke, cvrkut ptica, mir, hladovina, patkice se brćkaju, po koji znatiželjni paun priđe da izbliza prouči njemu interesantnu stvar, Bleki se izležava u hladovini, vetrić pirka među lišćem . . . i miris čarobno ukusnih kobasica. Nema šta, već si viđen kao naš redovan gost, zar ne?

Otkrićemo ti opet jednu tajnu.

Da bi bio siguran u kvalitet specijaliteta koji se spremaju u bilo kom restoranu, kafani, hotelu… dovoljno je da bar jednom probaš ćevape ili kobasice koje imaju u ponudi. Ako to znaju da spreme dobro, ali baš dobro, znaj da su i ostali specijaliteti fantastični. Ćevape i kobasice spremiti je velika umetnost. E, pošto smo se mi odlučili za kobasice, onda ih toplo preporučujemo za početak.

A kako ih spremamo?
Hm… Sitno seckano najkvalitetnije meso, mešamo sa ……. ček, pa nama je Mićo dao taj recept. Neka to i dalje ostane tajna.

Kontaktirajte nas i rezervišite svoje mesto

Radno vreme: Utorak-Nedelja: 13:00-22:00h