TRI SVETA – Rastoran, etno smeštaj – Brđani, Šarani – Gornji Milanovac

Pijani šaran

Napunjeni šaran kriškama limuna i seckanim lukom, pečen u pećnici sve začinjeno sa malo ulja i naliveno belim vinom. Oko šarana je raspoređeno povrće, krompir, šargarepa, ukrašeno zelenom salatom i peršunom
Pijani šaran iz furune sa grilovanim povrćem
Play Video

Slika govori 100 reči, ali naš video i svira.

Auh, ovo je sad ozbiljno. Šaran pa još pijan. Od čega?
Otkud šaran u Dičini? Mala je Dičina za tako ozbiljnu ribu. Mala mala, ali ne bi se zvala Dičina da je to neka naivna reka.
Tačno je. U Dičini nema šarana. Ali baš zato, što je šaran ozbiljna rečna riba, baš zato smo je uvrstili u naše specijalitete. A naš šaran živi u vodi sa izvora. Baš onog o kome sam pričao dok smo se bavili pastrmkom. Živi zajedno sa pastrmkom. Pojure se ponekad.
Da ne dužim priču, ali ovaj specijalitet mogu slobodno da nazovem i specijalitet kuće. Pogledajte kako to lepo izgleda na desnoj strani našeg jelovnika. Da da, sve ove fotografije su baš naši specijaliteti.
Pijani šaran je nezaobilazan specijalitet skoro svih restorana na vodi. Pa evo, i mi se tu pridružujemo. Raskošno ukrašen grilovanim povrćem. Ako do sada niste probali, pa vreme je da to uradite na pravom mestu.
PS: Ako vam je nekim slučajem žao šarana, sve oko njega je veoma ukusno.
A kako ga spremam?
Očišćenog šarana začinim solju, biberom i paprikom tako što sve začine dobro utrljam iznutra i spolja. Napunim šarana kriškama limuna, seckanim belim lukom. Oko šarana rasporedim povrće, začinim ga. Nalijem dobro belo vino. Dekorišem svežim peršunom.
Došli ste kod nas da uživate u prirodi i ovom specijalitetu. Opustite se, dozvoljavamo vam da ribu jedete prstima. To je skroz OK.
I da, još jedna vrlo bitna stvar, ovaj specijalitet mogu i treba da pojedu i deca. Sav alkohol je ispario prilikom pečenja.

Neću reći Bon Appétit, ali Prijatno, naravno.

Kontaktirajte nas i rezervišite svoje mesto

Radno vreme: Utorak-Nedelja: 13:00-22:00h